Η σκυτάλη στα τεχνικά κλιμάκια: Ανεβάζει ταχύτητα το Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση

«Παρουσιάσαμε εκτενή και τεκμηριωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων»

Η σκυτάλη στα τεχνικά κλιμάκια: Ανεβάζει ταχύτητα το Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση

Για συνεδριάσεις σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας κάνουν λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Brussels Group που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, η ελληνική ομάδα παρουσίασε «εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους». Παράλληλα, τονίζεται ότι δόθηκαν στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων.

Όπως διευκρινίζουν από το Μαξίμου, τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην Αθήνα καθώς τη σκυτάλη παίρνουν τα τεχνικά κλιμάκια και η συλλογή στοιχείων. Μάλιστα, θέλοντας να δείξουν τη διάθεση για να «τρέξει» η διαπραγμάτευση, από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για «εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων».

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας» καταλήγουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Όπως σας έχουμε αναφέρει, η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, τηρεί στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας για πιθανό έκτακτο Eurogroup εντός της Μ. Εβδομάδας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top