Απάντηση Παρασκευόπουλου στους εισαγγελείς για τις αποφυλακίσεις

«Ο νομοθέτης ��αλείται να βρει εδώ και τώρα λύσεις, έστω και προσωρινές»

Στη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγε��έων Ελλάδος, με την οποία ασκείται κριτική στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού κρατουμένων στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και υπό το βάρος των ευθυνών από την υπερφόρτωση των φυλακών και των συνεχών και δαπανηρών καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο νομοθέτης καλείται να βρει, εδώ και τώρα, λύσεις, έστω και προσωρινές» και προσθέτει: «Η αποφόρτιση του σωφρονιστικού συστήματος μέσω λελογισμένων, διαβαθμισμένων και με κριτήρια αποφυλακίσεων ανταποκρίνεται ακριβώς σ' αυτή την ανάγκη και οι κώδικες που θα ακολουθήσουν θα θέσουν σε πλήρως ορθολογική βάση τα πράγματα».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογραμμίζει: «Οι ασθενείς και τα άτομα με βαριές αναπηρίες βιώνουν τη φυλακή ως διπλό δεινό. Συνεπώς, η διευκόλυνση, και πάλι με όρους, της απόλυσής τους ανταποκρίνεται σ' ένα δίκαιο ισοζύγιο της ποινής που προβλέπεται και της ποινής που πραγματικά εκτίεται. Η αναφορά σε "a la cart' ανθρωπισμό" είναι άτοπη και αστήρικτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top