ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ εναντίον κυβέρνησης: Δίνουν άφεση αμαρτιών σε φοροφυγάδες

«Προκλητική» χαρακτηρίζουν την ΠΝΠ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ εναντίον κυβέρνησης: Δίνουν άφεση αμαρτιών σε φοροφυγάδες

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε και η οποία αφορά την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με διαγραφή προστίμων και πρόσθετων φόρων, εξαπολύουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, γίνεται λόγος για «προκλητική» και «σκανδαλ��δη» ΠΝΠ, η οποία «ευνοεί μεγαλοοφειλέτες-φοροφυγάδες, προκαλεί την κοινωνία και δίνει άφεση αμαρτιών με πρωτοφανή και σκανδαλώδη τρόπο, χαρίζοντας πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκατομμυρίων ευρώ».

«Με ποιο ηθικό κύρος η Κυβέρνηση απευθύνεται σε όσους τους καλεί να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον καταβάλλοντας τους φόρους που τους αναλογούν, όταν προκλητικά και σκανδαλωδώς ευνοεί κατά σύστημα φοροδιαφεύγοντες μεγαλοοφειλέτες;» ρωτά –μεταξύ άλλων- το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με προκλητικό τρόπο «αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους για παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα, εφόσον ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις».

Τονίζοντας ότι πρόκειται για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για φορολογικές απάτες, λαθρεμπόριο, παρακρατήσεις ΦΠΑ, κλπ., το ΚΚΕ καταλήγει επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση «χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες και εκβιάζει το λαό να πληρώνει αγόγγυστα τους φόρους και τα χαράτσια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top