3.500 μεγαλοκαταθέτες διερευνά για φοροδιαφυγή ο Νικολούδης

Πάνω από 2,5 δις ευρώ μπορεί να εισπράξει το Δημόσιο!

3.500 μεγαλοκαταθέτες διερευνά για φοροδιαφυγή ο Νικολούδης
Πάνω από 2,5 δις ευρώ μπορεί να εισπράξει το δημόσιο ταμείο ύστερα από τον έλεγχο και τη συνένωση της λίστας των μεγαλοκαταθετών στην Ελλάδα με τη λίστα με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού!

Τον συγκεκριμένο έλεγχο έκανε ο νυν υπουργός Διαφάνειας Παναγιώτης Νικολούδης, τον καιρό που ήταν επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Ο κ. Νικολούδης συνένωσε τις συγκεκριμένες λίστες (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η «περίφημη» λίστα Λαγκάρντ, λίστα Λιχτνστάιν και όσες άλλες κατέγραφαν ονόματα καταθετών με υψηλά ποσά στο εξωτερικό).

Προηγουμένως είχε ζητήσει και είχε λάβει από τις ελληνικές τράπεζες στοιχεία με τους καταθέτες ποσών άνω των 200.000 ευρώ. Στη συνέχεια ζήτησε τα στοιχεία όσων έστειλαν ποσά άνω των 200. 000 ευρώ και πάλι στο εξωτερικό, από το 2000 και μετά. Σε αυτά πρόσθεσε τα ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες και προχώρησε σε κάτι πολύ απλό: Έκανε οριζόντια διασταύρωση με βάση το ΑΦΜ κάθε καταθέτη, για να διαπιστώσει τα περιουσιακά στοιχεία του ή τις καταθέσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με τον τρόπο αυτό συνέταξε ένα πρόχειρο περιουσιολόγιο με το οποίο μπορούσε πλέον να γίνει η σύγκριση με τα όσα δήλωναν οι ίδιοι στις φορολογικές τους δηλώσεις και κατέληξε τελικά σε μία λίστα με 3.500 ονόματα, από την οποία μπορούν να έλθουν πλέον στο Δημόσιο έσοδα ύψους 2,5 δις ευρώ!

Παράλληλα, ο κ. Νικολούδης «νομιμοποιεί» με αυτόν τον τρόπο την λίστα Λαγκάρντ, η χρήση της οποίας θεωρούνταν παράνομη προηγουμένως από τα δικαστήρια, λόγω του τρόπου με τον οποίο περιήλθε στην κατοχή των γαλλικών (και εν συνεχεία των ελληνικών) αρχών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top