Μητσοτάκης: Αλαζόνας ο Βαρουφάκης – Θα απορρίψουν οι δανειστές τη λίστα

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Με ποιών τα συμφέροντα συντάσσονται;

Μητσοτάκης: Αλαζόνας ο Βαρουφάκης – Θα απορρίψουν οι δανειστές τη λίστα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

O βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι η κυβέρνηση ταλαντεύεται μεταξύ της πολιτικής πραγματικότητας και των προεκλογικών υποσχέσεών της, ενώ σημειώνει ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί της, τους οποίους χαρακτηρίζει άπειρους και χωρίς ικανότητες, δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.

Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι σύντομα η ΝΔ θα μπορούσε να γίνει ξανά κυβέρνηση, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει σύντομα διότι «είτε θα υποβάλει ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή θα ξεμείνει η Ελλάδα από μετρητά μέχρι το Πάσχα».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως οι δανειστές δεν θα αποδεχθούν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για να πάρουμε χρήματα και σημειώνει ότι ένα σημαντικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστηρίξεις τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τον αλαζόνα που δίνει την εντύπωση ότι δεν φροντίζει για τα συμφέροντα της χώρας.

Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ: Με ποιών τα συμφέροντα τάσσονται;

Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το με ποιόν τα συμφέροντα συντάσσεται.

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιών τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top