Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου και τη λίστα Λαγκάρντ

Για να εξεταστεί εάν έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας

Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου και τη λίστα Λαγκάρντ

Προκαταρκτική εξέταση για τον Σταύρο Παπασταύρο και τη λίστα Λαγκάρντ διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική έρευνα, η οποία θα διεξαχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καλείται να απαντήσει στο αν ο πρώην σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η La Stampa, ο κ. Παπασταύρου είχε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία και το όνομά του βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

lastampa.jpg
Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα ανοικτά τονίζει ότι η παρουσία του πρώην συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού στη λίστα «μπλόκαρε» τον έλεγχό της από τους εισαγγελείς.

«Είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο, θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία» σημειώνει η La Stampa.

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι μόλις προκηρύχτηκαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, υψηλά ιστάμενος του ΣΔΟΕ ζήτησε από τον υπεύθυνο της έρευνας να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Εκείνος, αρνήθηκε και κατήγγειλε το γεγονός στους ανωτέρους του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top