Μέρκελ-Ολάντ για Ελλάδα: Έχει χαθεί πολύς χρόνος και απομένει ακόμη πολλή δουλειά

Παράθυρο για ευελιξία από την καγκελάριο – Ολάντ: Μία η λύση για Ελλάδα

Μέρκελ-Ολάντ για Ελλάδα: Έχει χαθεί πολύς χρόνος και απομένει ακόμη πολλή δουλειά

Το μήνυμα ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος και απομένει ακόμη πολλή δουλειά έστειλαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

«Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει με τους θεσμούς. Είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνει» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία άφησε ένα παράθυρο για ευελιξία στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «το γενικό πλαίσιο είναι σαφές».

Η Μέρκελ αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σχετικά με μια συμφωνία με την Ελλάδα αλλά τόνισε πως «το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι το τέλος Απριλίου και όσο πιο σύντομα η Ελλάδα απαντήσει, τόσο πιο σύντομα θα μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Περιμένουμε τα συμπεράσματα των "θεσμών" σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η Ελλάδα» κατέληξε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα εκτός από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ζωή» ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι ήδη έχει χαθεί πολύς χρόνος και υποστήριξε ότι «όσο πιο γρήγορα κλειδώσουν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο το καλύτερο για ολόκληρη την ευρωζώνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top