Ντ. Τουσκ: «Δεν βλέπω συμφωνία πριν το Πάσχα»

Στα τέλη Απριλίου βλέπει φως στο τούνελ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ντ. Τουσκ: «Δεν βλέπω συμφωνία πριν το Πάσχα»

​Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για ένα Eurogroup μετά το Πάσχα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι στη Μαδρίτη.

Όπως είπε ο κ. Τουσκ δεν βλέπει πιθανόν να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί στα τέλη Απριλίου.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, ένα σχέδιο, το οποίο θα πρέπει να πετύχει», απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ερώτηση για το αν η ΕΕ έχει έτοιμο ένα plan B σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία και πρόσθεσε:

«Οι όροι θα βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου».

Πάντως η δήλωση του κ. Τουσκ, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, μιας και χρονικά συνέπεσε με την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων του Brussels Group και την ανακοίνωση ότι δρομολογείται τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group για αύριο και συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top