Ενισχύονται τα ποσοστά της κυβέρνησης – Φόβοι για Grexit

Τι δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ενισχύονται τα ποσοστά της κυβέρνησης – Φόβοι για Grexit

​Ενισχυμένα είναι τα ποσοστά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, όμως έντονοι είναι και οι φόβοι για ένα ενδεχόμενο Grexit.

Το 69,5% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό, ενώ αύξηση σημειώνουν και τα ποσοστά δημοτικότητας του Π. Καμμένου που αγγίζουν το 35%, από 23% που ήταν σε προηγούμενη μέτρηση.

Αντίθετα, τα ποσοστά δημοτικότητας του Α. Σαμαρά είναι στο 15%, ενώ του Σ. Θεοδωράκη βρίσκονται στο 5%, του Ε. Βενιζέλου στο 3% και στο 1% του Δ. Κουτσούμπα και του Ν. Μιχαλολιάκου.

Το 55% των πολιτών θεωρεί ότι είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση, παρ’ όλ’ αυτά από τη δημοσκόπηση φαίνεται ότι ενισχύεται η ανησυχία για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το 43,5% απαντούσε φόβο, το 14,5% ελπίδα, το 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Τέλος το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι του έκανε κακή εντύπωση η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Γ. Κατρούγκαλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top