ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι διαπραγματεύσεις: ΔΕΝ υπάρχει ακόμα συμφωνία λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

ΒΡΕΘΗΚΑΝ τα χρήματα για τη δόση στο ΔΝΤ-Πρώτη δημοσίευση:31/03/2015, 12:51

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι διαπραγματεύσεις: ΔΕΝ υπάρχει ακόμα συμφωνία λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

​Αφού χύθηκαν τόνοι μελάνης σε Ελλάδα και εξωτερικό για την λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και ενώ έγιναν δεκάδες αντιπαραθέσεις τα τελευταία 24ωρα εντός και εκτός Βουλής για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους,τελικά όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, (δηλαδή στις Βρυξέλλες) ολοκληρώθηκαν, ενώ μέχρι το βράδυ θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο και στην Αθήνα.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και εφόσον υπάρξει συμφωνία θα γίνει έκτακτο Eurogroup για τη χώρα μας πιθανότατα την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου (450 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 8 Απριλίου το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να βρει 700 εκατ ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει εξάμηνα έντοκα γραμμάτια που λήγουν στις 14 Απριλίου και μάλιστα να το κάνει, χωρίς τις ελληνικές τράπεζες.

ΔΕΝ υπάρχει ακόμα συμφωνία λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πάντως ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-εταίρων, τονίζοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Υπενθυμίζουμε ότι τις αποφάσεις, τις παίρνει το Eurogroup, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο με τα κλιμάκια των θεσμών (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ).

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα είπε ότι, «όπως έχουμε υπογραμμίσει η οποιαδήποτε λίστα θα πρέπει να είναι προσεκτικά κοστολογ��μένη, ώστε να αξιολογηθεί αν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις είναι επαρκώς αξιόπιστες και ολοκληρωμένες».

ΒΙΝΤΕΟ STAR, LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top