Διαψεύδει το Μαξίμου «εμπλοκή» στο Brussels Group: Συνεχίζουμε σε καλό κλίμα

«Τεκμηριωμένες οι θέσεις μας, κάποιες έγιναν δεκτές σε άλλες υπάρχουν διαφωνίες»

Διαψεύδει το Μαξίμου «εμπλοκή» στο Brussels Group: Συνεχίζουμε σε καλό κλίμα
Κατηγορηματικά διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου τις πληροφορίες ότι έχει υπάρξει «εμπλοκή» στις συζητήσεις με τους θεσμούς στο Brussels Group.
«Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται -και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης» τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνοντας πως, όσα δημοσιεύματα μιλούν για απροετοίμαστη ελληνική κυβέρνηση ή για τριβές μεταξύ της ελληνικής αντιπρ��σωπείας, «αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά «έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες» και «σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες».
Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι η διαβούλευση συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση: «Στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες».
Τέλος, τονίζεται ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο ισχύουν και περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει στείλει η κυβέρνηση στο Brussels Group, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι «δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top