Συνάντηση Σταθάκη με τον Γερμανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Στο επίκεντρο οι διμερείς επιχειρηματικές συνεργασίες

Με τον Γερμανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Michael Roth συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι διμερείς επιχειρηματικές συνεργασίες, ενώ όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Ο κ. Roth μετέφερε την πρόθ��ση της χώρας του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και παράλληλα να μειωθούν τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων και να α��τιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Σταθάκης και ο κ. Roth συμφώνησαν ότι μετά και από την πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα έχει γίνει μια θετική επαναπροσέγγιση των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θετικό κλίμα θα έχει άμεση ανταπόκριση και στις αγορές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Γερμανός αξιωματούχος από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία της συνέχισης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενισχύσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν νέους αναπτυξιακούς θεσμούς και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, επεσήμανε ότι γίνονται διμερείς προσπάθειες για την απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την γερμανική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top