Μόνο στο star.gr: Τι απαντούν ΥΠΟΙΚ και Αντιπροεδρία για την κόντρα Βαρουφάκη - Δραγασάκη

Σενάρια για τριγμούς και στην διαπραγματευτική ομάδα

Μόνο στο star.gr: Τι απαντούν ΥΠΟΙΚ και Αντιπροεδρία για την κόντρα Βαρουφάκη - Δραγασάκη

​Για τριγμούς στην διαπραγματευτική ομάδα κάνουν λόγο πληροφορίες που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες και οι οποίες μιλούν για ρήγμα ανάμεσα στην σύμβουλο του Γ. Βαρουφάκη, Ε. Παναρίτη και τον απεσταλμένο της ελληνικής πλευράς στο EuroWorking Group, Γ. Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκης και Ε. Παναρίτη πήγαν στις Βρυξέλλες από την Παρασκευή, όμως ο κ. Χουλιαράκης, ο οποίος είναι και ο βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Brussels Group παρέμεινε στην Αθήνα και μετέβη στις Βρυξέλλες το Σάββατο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο με τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση περιγράφεται από τους συνομιλητές του Γ. Βαρουφάκη ως «έργο Παναρίτη», με πρόθεση να μεταφέρουν εκεί τα τυχόν προβλήματα που εμφανιστούν στην πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι το κείμενο αυτό συντάχθηκε ερήμην του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος λόγω ασθένειας την περασμένη εβδομάδα δεν πήγε στο υπουργείο.

Αναφέρουν ακόμα ότι Α. Τσίπρας και Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο είχαν εκτενή συζήτηση στη βάση της ενδιάμεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος της 10ης Δεκεμβρίου από την Κομισιόν. Πάνω σ’ αυτή λοιπόν στο υπουργείο Οικονομικών ετοίμαζαν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, προσπαθώντας να βρουν ένα κοινό σημείο επαφής με τους δανειστές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν αποτυπώνεται στο κείμενο που έδωσαν στο Brussels Group οι απεσταλμένοι του κ. Βαρουφάκη.

Υποστηρίζουν τέλος ότι η απουσία Χουλιαράκη, στενού συνεργάτη του Γ. Δραγασάκη, από τη σύνταξη της λίστας των μεταρρυθμίσεων, έχει προκαλέσει και την έντονη δυσαρέσκεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Πάντως συνεργάτες του κ. Δραγασάκη διέψευσαν στο star.gr ότι υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις του κ. Βαρουφάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Αντίθετα όπως υπογραμμίζουν δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια ή διαφωνία και η αντιπροεδρία βοηθά με όλες της τις δυνάμεις ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση.

Στο ίδιο κλίμα και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα γράφονται για τις σχέσεις των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας.

Όπως επεσήμαναν μάλιστα στο star.gr η διαπραγματευτική ομάδα συνεχίζει τις προσπάθειές της ενωμένη και οι συζητήσεις συνεχίζονται, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Εκτιμούν μάλιστα ότι πίσω από τις διαρροές αυτές υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, ώστε να μην υπάρξει πρόοδος στη διαπραγμάτευση και να ασκηθούν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κυβέρνηση για να υποχωρήσει στα όσα της ζητούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top