Forbes: Οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας ΔΕΝ περνούν τις εξετάσεις-Το Grexident πλησιάζει

"Φιλοδοξίες" χαρακτηρίζουν τις ελληνικές προτάσεις

Forbes: Οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας ΔΕΝ περνούν τις εξετάσεις-Το Grexident πλησιάζει

​Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μιλά για καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων δεν περνάει τις... εξετάσεις των δανειστών, καθιστώντας ολοένα και πιθανότερο ένα Grexident. Αυτό αναφέρει το Forbes με νέο του δημοσίευμα για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν κρίνονται επαρκείς από τους θεσμούς, για αυτό και είναι πιθανό να συμβεί μια έξοδος της Ελλάδας από τo ευρώ από ατύχημα!

«Το πιθανότερο σενάριο είναι η Ελλάδα να αθετήσει τις υποσχέσεις της και να εξέλθει από το ευρώ όχι βάσει σχεδίου, αλλά ατυχήματος. Και αυτό διότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν περισσότερα από την Τρόικα (όπως την ονομάζει), δηλαδή από τους Γερμανούς, αντί να προσφέρουν κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό. Προσφέρουν ότι νομίζουν πως είναι αρκετό – με αποτέλεσμα η προσφορά να υπολείπεται», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθογράφος .

Μάλιστα, όπως και το Reuters, χαρακτηρίζει μη λεπτομερείς τις ελληνικές προτάσεις, κάνοντας λόγο περισσότερο για «φιλοδοξίες» παρά για μεταρρυθμίσεις.

«Είναι πιο πολύ... φιλοδοξίες ότι θα συλλέξει φόρους με τον α', β', ή γ' τρόπο. Αυτό είναι αναπόφευκτο, βέβαια, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια νέα κυβέρνηση που δεν έχει γνώση για τους λεπτομερείς μοχλούς εργασίας της εξουσίας. Αλλά αυτό παραπάει», τονίζει, ενώ σημειώνει ότι και ορισμένοι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν σχηματίσει την άποψη ότι η Ελλάδα είναι σκόπιμα ασαφής για να κερδίσει περισσότερη χρηματοδότηση, ή «δεν ξέρει τις ταχύτητες με τις οποίες μπορεί να περιορίσει τις δαπάνες και να αυξήσει τα έσοδά της».

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την πολιτική πίεση που δέχεται η άλλη πλευρά στο εσωτερικό της, τονίζοντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν μπορεί παράλληλα να παίζει με τα χρήματα των άλλων λαών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top