Reuters: Έκθεση ιδεών η λίστα της Αθήνας, αν δεν αλλάξει, δεν μπορεί να πάει σε Eurogroup

Δείτε τι είπαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο

Reuters: Έκθεση ιδεών η λίστα της Αθήνας, αν δεν αλλάξει, δεν μπορεί να πάει σε Eurogroup

​Ως «έκθεση... ιδεών» χαρακτήρισε αξιωματούχος της ευρωζώνης τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Ελλάδα δεν υπέβαλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή. Παρουσίασαν απλά μερικές ιδέες το Σαββατοκύριακο. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στόχευαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προετοιμάσει μια λίστα για τη Δευτέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

O ίδιος πρόσθεσε ότι «ανυπομονούμε να λάβουμε κάτι τη Δευτέρα».

Ένας δεύτερος αξιωματούχος είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η ελληνική λίστα «έχει έλλειψη λεπτομέρειας και θα απαιτηθεί πολλή περισσότερη τεχνική δουλειά ώστε να μετασχηματιστεί σε κάτι επαρκώς κατανοητό και αξιόπιστο το οποίο να μπορεί πάει σε επίπεδο Eurogroup».

Στο ερώτημα πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να γίνει αυτός ο μετασχηματισμός, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε: «Θα έλεγα αρκετές περισσότερες μέρες. Δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να υποβάλλει κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε χρόνο ώστε να το προετοιμάσουμε κατάλληλα».

Από την άλλη πλευρά, έλληνας αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος στο Reuters πως «οι συζητήσεις συνεχίζουν σε καλό κλίμα συνεργασίας». «Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταφέρουν τα βάρη από αυτούς με τα χαμηλότερα εισοδήματα σε αυτούς με τα υψηλότερα» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 8 το βράδυ θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή με αντικείμενο την εξ��λιξη των διαπραγματεύσεων μετά από αίτημα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top