Σύγκρουση στη Βουλή: Σε θέση μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί για μεταρρυθμίσεις και μέτρα φωτιά

Στόχος της κυβέρνησης μια συνεδρίαση του EuroWorking Group την Τετάρτη

Σύγκρουση στη Βουλή: Σε θέση μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί για μεταρρυθμίσεις και μέτρα φωτιά

​Θέση… μάχης αναμένεται να πάρουν σήμερα το βράδυ στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα τους ενημερώσει για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που φέρει την υπογραφή του Γ. Βαρουφάκη και προβλέπει την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σήμερα, είναι Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μεταφέρουν για μετά το Πάσχα των Καθολικών τις αποφάσεις, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από την Αθήνα που βλέπει τη ρευστότητά της να στερεύει.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να συνεδριάσει το Eurogroup μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου, μιας και στις 9 του μήνα, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας σήμερα θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές για τα θέματα που έχουν προκύψει με τους δανειστές, θα περιγράψει τις ενέργειες των διαπραγματεύσεων που η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί να προχωρήσει και θα παρουσιάσει έναν… «οδικό χάρτη» για τα βήματα που θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εγκρίθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων από το κυβερνητικό συμβούλιο

Μέχρι τα ξημερώματα συνεδρίαζε το κυβερνητικό συμβούλιο για τη λίστα με τις 18 μεταρρυθμίσεις που έστειλε στους εταίρους μας η κυβέρνηση.

Τα μέτρα που όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και μεταφέρουν τα βάρη από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα, εγκρίθηκαν ομόφωνα και το κυβερνητικό συμβούλιο επανέλαβε τη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Στελέχη του κυβερνητικού συμβουλίου δήλωναν ότι οι μεταρρυθμίσεις που έστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group είναι κοστολογημένες και τόνισαν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη το 2015 πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζεται η θετική συνεισφορά των 2 δισ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ.

Νωρίτερα μάλιστα την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε μεν η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, όμως διατυπώθηκαν ενστάσεις και ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές.

Όπως αναφέρουν μάλιστα κύκλοι του Μαξίμου, αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εστίασαν στην επιβεβαίωση των κυβερνητικών δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως αυτές καταγράφηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Έδωσαν μάλιστα έμφαση στις κόκκινες γραμμές του κόμματος, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως η μείωση μισθών και συντάξεων ή η περαιτέρω διάλυση της αγοράς εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top