Νέες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Διαβάστε τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος φέρεται να υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους και διαθέσιμους του Δημοσίου, αξιώνοντας μάλιστα προμήθεια 12% για τις δικηγορικές του υπηρεσίες, τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία.

Η εφημερίδα, Το Βήμα της Κυριακής, αποκαλύπτει ότι τελικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε προσλάβει τρεις συνεργάτιδές τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσλήψεις που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, κάτι που προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνεργάτιδες του υπουργού εξαιρέθηκαν από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και τους επιτρέπεται παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου να δικηγορούν. Επισημαίνεται ακόμη στην εφημερίδα, ότι οι συγκεκριμένες τρεις συνεργάτιδες ακολουθούν τον κ. Κατρούγκαλο από τότε που εκείνος -ως καθηγητής- παρακολουθούσε τα διδακτορικά τους.

Από τις τρεις δικηγόρους, τουλάχιστον οι δύο υπήρξαν αποδεδειγμένα στελέχη της πρώτης εταιρείας του υπουργού, ενώ η τρίτη υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδά του.

Μία ακόμα δικηγόρος προσελήφθη ως εξωτερικός συνεργάτης με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο). Είναι εκείνη που είχε αναλάβει την υπόθεση των μισθολογικών διαφορών των εργαζομένων του Ναυστάθμου Ελευσίνας και βρισκόταν στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και σήμερα, τα τηλέφωνα της εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» που υποτίθεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, λειτουργούν κανονικά, όπως και τα γραφεία στην οδό Λυκαβηττού και απλώς αφαιρέθηκ�� η σχετική πινακίδα από την είσοδο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε, όπως σας γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι καμία από τις 4 συμβούλους που προσελήφθησαν δεν δούλευε στο δικηγορικό γραφείο του και χαρακτηρίζει το όλο θέμα «συνωμοσία», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ντροπή» την «προσπάθεια σ��ίλωσης νέων επιστημόνων».

Εν τω μεταξύ το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι το 2009 ο νυν υπουργός είχε κληρωθεί ως Διαιτητής για υπόθεση διεκδικήσεων των εργαζομένων ως πολιτικό πρόσωπο στο Ναύσταθμο Ελευσίνας. Με την τότε διαιτητική απόφασή του το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ρύθμιση Κατρούγκαλου άνοιξε τον δρόμο για να διεκδικηθούν νομικά από πλήθος εργαζομένων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας μισθολογικές αυξήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top