Κοινοτικές πηγές: "Θετικό σήμα" η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group

Για λίστα χωρίς υφεσιακά μέτρα και με έσοδα 3 δισ. ευρώ μιλά το Μαξίμου

Κοινοτικές πηγές: "Θετικό σήμα" η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται από σήμερα οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Brussels Group, με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών πάνω στην λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση.

Στόχος είναι, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η ωρίμανση των διαβουλεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχισή τους σε πρώτη φάση στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euro Working Group) και σε δεύτερη φάση στο επίπεδο των υπουργών (Eurogroup).

Κοινοτικοί παράγοντες χαρακτήρισαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες «θετικό σήμα που δείχνει πρόοδο με εποικοδομητικό τρόπο», σημειώνοντας παράλληλα, ότι «απομένει πολλή δουλειά ακόμη».

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%».

Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως «οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ. Οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top