Πράξη νομοθετικού περιεχομένου και από τον… Αλέξη Τσίπρα!

Βελτίωση στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις

​Μπορεί ο πρωθυπουργός μέχρι πρόσφατα να διεμήνυε πως η κυβέρνησή του θα βάλει τέλος στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στον….. πειρασμό και υπέγραψε την πρώτη του ΠΝΠ, ώστε να γίνει πιο φιλική για όσους χρωστούν στο δημόσιο, η νέα μορφή της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με διάταξη, η οποία θεσπίστηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο κ.Τσίπρας, εντάσσονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές οι οποίες προέρχονται από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής και συμβεβαιώθηκαν με πρόστιμα και κύριο φόρο για φορολογικές παραβάσεις.

Για παράδειγμα, υπάγονται πλέον στη ρύθμιση οι προσαυξήσεις για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή φορολογίας εισοδήματος που προβλέπονται από το νόμο 2523/97, ο οποίος αφορά το ποινολόγιο της εφορίας.

Ειδικότερα η ΠΝΠ προβλέπει: «1.Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν ως ακολούθως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top