ΠΑΡΑΔΟΧΗ Πανούση: Η χώρα ΔΕΝ αντέχει άλλους μετανάστες

«Οι πολίτες να καταλάβουν ότι οι αστυνομικοί είναι φίλοι τους κι όχι εχθροί τους»

ΠΑΡΑΔΟΧΗ Πανούση: Η χώρα ΔΕΝ αντέχει άλλους μετανάστες

​«Η αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του.Προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητούμε συναίνεση, όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική». Αυτό δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, παραδεχόμενος παράλληλα πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες.

Αναφερόμενος στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο κ.Πανούσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανόν να ξαναγεμίσουν, αφού όπως σημείωσε, μόλις χθες μπήκαν στην Μυτιλήνη 800 νέοι μετανάστες κι αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι δύσκολο να φυλαχτούν. Όπως είπε, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη με το Λιμενικό και την αστυνομία για τη μεταναστευτική πολιτική, για «να δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες».

Για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο υπουργός, κατά την επίσκεψη του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, τόνισε ότι πρώτα θα εξεταστεί το θέμα των εναέριων μέσων, επισημαίνοντας πως χωρίς αυτά η επίγεια βοήθεια είναι σχετική, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι υπάρχει ετοιμότητα να προληφθεί οποιοδήποτε κακό προκύψει, γιατί ξεκίνησε νωρίς ο σχεδιασμός.

Τέλος, κληθείς να σχολιά��ει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών σε όλη την πόλη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύσει αυτό το ζωτικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top