Μέγαρο Μαξίμου: σενάριο φαντασίας ότι ανακοινώσαμε στάση πληρωμών

Νέο non paper για το Brussels Group που εξετάζει την λίστα της κυβέρνησης

Διευκρινίσεις για το σημείο του προηγούμενου paper που εξέδωσε και το οποίο ερμηνεύθηκε σαν προειδοποίηση προς τους δανειστές για επικείμενη στάση πληρωμών, προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ δίνει σε νέο σημείωμά του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το σημείο «9» του προηγούμενου non paper είναι απόλυτα σαφές. Αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης και το επίμαχο σημείο δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει σημείο της επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της ευρωζώνης. Αφορά, λοιπόν, το ιστορικό της διαπραγμάτευσης και δεν προσθέτει τίποτα καινούριο. Συνεπώς ότι το Μαξίμου ανακοινώνει στάση πληρωμών (!) μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί» υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται ακόμα στο non paper στις εργασίες του Brussels Group, που ξεκινούν αύριο διά ζώσης στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η λίστα που θα καταθέσει η ελληνική Κυβέρνηση. Σύμφωνα με το νέο non paper, οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σχετικά ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Υποστηρίζει ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις-δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν, «επιτέλους» όπως τονίζει, «οι έχοντες και κατέχοντες».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top