Γ. Δραγασάκης: «Πυλώνας της στρατηγικής μας οι σχέσεις με την Κίνα»

Κάλεσε τους Κινέζους να επισκευάζουν τα πλοία τους στην Ελλάδα

​Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνάντηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά με πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κίνας, Μα Κάι.

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της, οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν για την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων, ενώ χαράχθηκαν και τα επόμενα βήματα στη βάση του τριετούς σχεδίου δράσης που έχει επεξεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι θα μπο��ούσε να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας – Κίνας στις ναυπηγοεπισκευές και πρότεινε στην Κίνα να φέρνει στην Ελλάδα τα πλοία της για επισκευές.

Ιδιαίτερη βάση δόθηκε επίσης και στην ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας σε τομείς, όπως ο τουρισμός και η αειφόρος ανάπτυξη.

«Η παρουσία μου εδώ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας υποδηλώνει τη βούληση της νέας κυβέρνησης για την αναβάθμιση του υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών σε μια ισχυρή εταιρική σχέση, με έμφαση στους τομείς εκείνους της οικονομίας που υπάρχουν πραγματικές και απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας», είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε:

«Η ιστορία των δύο λαών μας στον τομέα της θάλασσας, εκτείνεται αιώνες πίσω. Για την Κίνα ��αι την Ελλάδα, η θάλασσα είναι ιστορία και πολιτισμός, είναι βίωμα και μνήμη των λαών και των ναυτικών τους, είναι σημαντικότατος οικονομικός τομέας με εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της μπλε οικονομίας, είναι το μέσο για τη θαλάσσια οδό του μεταξιού και της σημαντικότατης αυτής πρακτικής συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι πηγή επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, είναι χώρος ανάπτυξης του τουρισμού, χώρος προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, είναι όμως και χώρος τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης».

Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η παρουσία του στην Κίνα εκφράζει τη βαθιά πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης, στο στρατηγικό χαρακτήρα των Ελληνοκινεζικών σχέσεων στους τομεί�� των μεταφορών, του εμπορίου, της ναυτιλίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στους συναφείς ναυτιλιακούς κλάδους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top