Π. Κουρουμπλής: «Σε πλήρη κατάρρευση το σύστημα υγείας»

«Πέντε χρόνια το είχαν αφήσει στην τύχη του»

Π. Κουρουμπλής: «Σε πλήρη κατάρρευση το σύστημα υγείας»

​Υπό κατάρρευση είναι το σύστημα υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Π. Κουρουμπλή, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε ότι επί πέντε χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του.

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση», είπε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Ανέφερε μάλιστα ότι στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3% και κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1.095 εργαζομένων στον ιατρικό και παραϊατρικό κλάδο, από τις οποίες δεν έγινε καμία.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ακόμα ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας ο ίδιος ο πρωθυπουργός και από εκεί θα γίνουν σημαντικές εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα των ραντεβού και ότι έχει ήδη υπογράψει απόφαση για να εξοφληθούν μέσα στον Απρίλιο οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top