Το ποτάμι καταγγέλλει συνεργάτη του Τσίπρα ότι αρθρογραφεί υπέρ του Grexit

Αναρωτιέται αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοια σενάρια

​Ειδικό σύμβουλο του Α. Τσίπρα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, ότι αρθρογραφεί υπέρ της δραχμής και αναρωτιέται αν όντως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια εξόδου από το ευρώ.

«Στις 15 Μαρτίου στο rednotebook.gr o κ. Γιάννης Αλμπάνης αρθρογράφησε με τίτλο “Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο”. Δύο μέρες πριν, στις 13 Μαρτίου ο κ. Γιάννης Αλμπάνης είχε διοριστεί ειδικός σύμβουλος στο γραφείο τύπου της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 131). Είναι σημαντικό ο κ. Τσίπρας να έχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους κατάλληλους συμβούλους. Αυτούς δηλαδή που θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι αυτούς που υπερασπίζονται την ηρωική (για ποιον;) επιστροφή στη δραχμή. Δυστυχώς, η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους: Είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια “να βολευτούν όλα τα στελέχη μας”, άρα και κάποιοι ακραίοι, είτε –το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται πλέον σοβαρά τέτοια σενάρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να απαντήσει αν «συμφωνεί ή όχι με την διαπίστωση του νέου πρωθυπουργικού συμβούλου ότι το "Grexit είναι πολύ επώδυνο (γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο"».

«Πώς θα ερμηνευόταν αλήθεια από την ελληνική κυβέρνηση αν ένας σύμβουλος της κας Μέρκελ ή του κ. Γιούνγκερ αρθρογραφούσε υπέρ του Grexit;», αναρωτιέται το Ποτάμι και καταλήγει:

«Ευτυχώς, αυτό το ερώτημα είναι υποθετικό. Αλλά, δυστυχώς, αυτό που δεν έγινε από σύμβουλο της κας Μέρκελ, γίνεται από σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top