Μαξίμου: Το μνημόνιο τελείωσε κύριε Σαμαρά-Η νέα διαπραγμάτευση ΔΕΝ έχει υφεσιακά μέτρα

"Μην προσπαθείτε να εμπλέξετε την Ελλάδα στο μνημονιακό παρελθόν"

Νέες διευκρινήσεις για την συμφωνία και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους δίνουν κύκλοι του Μαξίμου μετά και την επίθεση το�� πρώην πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στην κυβέρνηση ότι λέει ψέματα και ότι έχει υπογράψει μνημόνιο.

«Το Μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε παράταση της δανειακής σύμβασης με βάση την απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά».

Όπως διαμηνύουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, «η λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, πολύ περισσότερο δεν περιλαμβάνει μέτρα περικοπής συντάξεων και μισθών καθώς και μέτρα περαιτέρω απορρύθμισης της αγοράς εργασίας».

Η λίστα π��υ θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, προσθέτουν, θα είναι το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό εθνικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αν είχαμε υπογράψει συνέχιση του Μνημονίου, τότε ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων;» διερωτώνται συνεργάτες του κ.Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση, απλά θα συνέχιζε να εφαρμόζει όσα της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Είναι φανερό σε όλους ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται –το αντίθετο. Θυμίζουμε τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες –κι αυτό σε αντιδιαστολή με το mail Χαρδούβελη» τονίζουν.

Αναφερόμενοι ειδικά στον πρ��εδρο της ΝΔ, λένε χαρακτηριστικά «ο κ.Σαμαράς στην ουσία κάνει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια όταν έφτασαν στην Αθήνα. Παρά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου –που δεν μιλάει για ολοκλήρωση του “τρέχοντος προγράμματος”- ο κ. Σαμαράς και τα τεχνικά κλιμάκια θεωρούσαν πως στις 25 Ιανουαρίου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα. Γι’ αυτό ακριβώς ο Πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκλήθηκε η “επταμερής συνάντηση” στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Για να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της απόφασης 20ης Φεβρουαρίου. Και αυτό ακριβώς έγινε».

Συνεργάτες του κ.Τσίπρα καλούν μάλιστα τη ΝΔ «αν θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης, προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία, καλό θα ήταν να μην προσπαθεί, έστω και μέσω ρητορικών σχημάτων, να εμπλέξει την χώρα στο μνημονιακό παρελθόν».

«Κατανοητή η δύναμη της συνήθειας, κατανοητή και η αδυναμία αντιπολίτευσης» προσθέτουν.

«Στις σημαντικές μέρες που είναι μπροστά μας ζητάμε τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη» καταλήγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top