Πετάει «καρφάκια» για την ΕΚΤ ο Σόιμπλε και την επόμενη στιγμή τα... μαζεύει!

«Τα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

​Τα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην γερμανική οικονομία υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σπεύδοντας πάντως να ξεκαθαρίσει πως με το σχόλιο αυτό δεν επικρίνει την πολιτική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο της όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Μιλώντας σε εκδήλωση τραπεζικού ενδιαφέροντος στο Βερο��ίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «τα χαμηλά επιτόκια οδηγούν σε μια εσφαλμένη κατανομή πόρων, με όλους τους κινδύνους και τις παρενέργειες που βλέπει κανείς όταν σχηματίζονται φούσκες», προσθέτοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες χορηγούν υπερβολική ρευστότητα και δημιουργείται υπερβολικό χρέος σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπεραμύνθηκε της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι η ΕΚΤ δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να γίνουν πράξη οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top