Επερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με αφορμή τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη

Για την ενδοσχολική βία και τις δράσεις της Πολιτείας

Επίκαιρη επερώτηση με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την ενδοσχολική βία και την πορεία υλοποίησης δράσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

«Ο άδικος θάνατος του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, επανέφερε με τον τραγικότερο τρόπο στο δημόσιο διάλογο τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που παρουσιάζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει, ότι «η ενδοσχολική βία είναι η διαρκής και επαναλαμβανόμενη, για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράξη παρενόχλησης από έναν ή και περισσότερους δράστες προς ένα ή περισσότερα θύματα, η οποία μπορεί να πάρει κάθε μορφή απειλής ή βίας, από την ωμή σωματική βία ως τον έμμεσο εκφοβισμό και την περιθωριοποίηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επικαλείται έρευνες που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση του φαινομένου στα σχολεία, που καθιστά αναγκαία την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την καταστολή του.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι από το 2009 το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων πολιτικών και δράσεων για την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και ερωτάται το Υπουργείο τι θα πράξει για να επεκταθούν οι δράσεις αυτές.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top