Μαξίμου για φοροδιαφυγή: Απουσία ενδιαφέροντος από την προηγούμενη κυβέρνηση λένε οι Ελβετοί

Συνάντηση Παππά και Νικολούδη με αντιπροσωπεία του ελβετικού ΥΠΟΙΚ

Μαξίμου για φοροδιαφυγή: Απουσία ενδιαφέροντος από την προηγούμενη κυβέρνηση λένε οι Ελβετοί

​Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση επιρρίπτει το Μαξίμου για την καθυστέρηση συμφωνίας Αθήνας-Βέρνης όσον αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία.

Κύκλοι του Μαξίμου επικαλούνται σχετικές αναφορές που φέρονται να έκαναν Ελβετοί αξιωματούχοι στην Αθήνα.

«Οι ελβετικές αρχές, εξέφρασαν την απορία τους, για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία» σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη με αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας ,με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Ζακ ντε Βατεβίλ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση πραγματοποιήθηκαν μόνο 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top