«Πόλεμος» Βαρουφάκη-Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το σκάνδαλο Siemens

«Λειτούργησε αυτόνομα, χωρίς να μας ρωτήσει» - «Θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση»

«Πόλεμος» Βαρουφάκη-Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το σκάνδαλο Siemens

«Πόλεμος» μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ξέσπασε γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου Siemens.

Αφορμή ήταν η συζήτηση την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που κατέθεσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Έλληνες φορολογούμενοι» εναντίον του εξωδικαστικού συμβιβασμού της προηγούμενης κυβέρνησης με τον γερμανικό κολοσσό, με τον ισχυρισμό ότι είναι αντίθετη στο εθνικό συμφέρον.

Ο δικηγόρος του ΝΣΚ και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου ευθυγραμμίστηκε με την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Siemens, υποστηρίζοντας το αβάσιμο της προσφυγής διότι η συμφωνία είναι μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και μιας ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αφορά τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να… ανέβασε πίεση όταν το πληροφορήθηκε και έσπευσε να «αδειάσει» το ΝΣΚ και να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση μένει πιστή στη δέσμευσή της για πλήρη δια��εύκανση του σκανδάλου.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πολιτικά, ηθικά και νομικά να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της Siemens. Στην προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, o οποίος εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο, δεν ζήτησε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας για το εν λόγω θέμα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι ο προσανατολισμός του υπουργείου Οικονομικών είναι «η πλήρης αποκατάσταση της οικονομικής και ηθικής ζημιάς που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο».

«Σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει η δικαστική συνδρομή των γερμανικών αρχών για τα πεπραγμένα της Siemens στη χώρα μας. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top