Μαξίμου για EWG: Διαπιστώθηκε πρόοδος, έτοιμη σύντομα η λίστα

Έρχεται σύγκλιση του Brussels Group τις επόμενες μέρες

Μαξίμου για EWG: Διαπιστώθηκε πρόοδος, έτοιμη σύντομα η λίστα

​Για παραγωγική διαβούλευση όπου προσεγγίστηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας, κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

«Συμφωνήσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνονται στο «Brussels Group» το οποίο θα συγκληθεί σύντομα και παράλληλα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμάκιων στην Αθήνα.

Αναφορικά με ελληνικό αίτημα για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF, από το Μαξίμου τονίζουν πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησε με το EuroWorking Group «ότι οι προβληματισμοί της Ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι και ότι θα εξετάσει τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την επίλυση του θέματος».

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να εξασφαλίσει επιτυχή κατάληξη στις διαβουλεύσεις, στο πνεύμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top