Ενστάσεις ΚΕΔΕ για το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση

Αντίθετοι στην μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες οι Δήμοι

Ενστάσεις ΚΕΔΕ για το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση
Την κατηγορηματική του αντίθεση στο περιεχόμενο του άρθρου 45 του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που προβλέπει τη δυνατότητα των περιφερειών να ασκούν την αρμοδιότητα των Δήμων περί άσκησης της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, εκφράζει με ψήφισμά του, το ΔΣ της ΚΕΔΕ, ζητώντας ταυτόχρονα την απόσυρσή του.

Με το συγκεκριμένο άρθρο, τονίζεται στο ψήφισμα, επέρχεται ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας, επιχειρείται κατά τρόπο καταχρηστικό η τροποποίηση της βασικής νομοθεσίας των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμ��ύ παραβιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Κι αυτό βλάπτει πρώτα και κύρια απ’ όλα, τους ωφελούμενους των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επίσης, το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει ως απαράδεκτη την τακτική να ψαλιδίζονται οι αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού με τροπολογίες που «έρχονται νύχτα» στη Βουλή, ενώ θα έπρεπε τόσο σοβαρά ζητήματα να αποτελούν τμήμα του υπό διαβούλευση αρχικού κειμένου του νομοσχεδίου.

Τονίζει ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει η συγκεκριμένη διάταξη να προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις μεταξύ ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, μεταξύ δήμων και περιφερειών, με αφορμή τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και τη διαχείρισή τους, καθώς και ότι θα προσβάλλει κάθε πράξη που θα συνδέεται με την εν λόγω διάταξη, οδηγεί σε ακύρωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top