ΚΚΕ για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Ο λαός θα πληρώσει πάλι τον λογαριασμό

«Επικοινωνιακό περιτύλιγμα τα περί πολεμικών επανορθώσεων και Siemens»

ΚΚΕ για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Ο λαός θα πληρώσει πάλι τον λογαριασμό

​Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πάλι τον λογαριασμό εξέφρασε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα και της Γερμανίδας Καγκελάριου Α.Μέρκελ.

«Ακούγοντας τον κ.Τσίπρα να μιλάει για το θετικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόν και για την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός μπορεί να καταλάβει, ότι ο ίδιος θα πληρώσει ξανά τον λογαριασμό της ίδιας πολιτικής. Στο κρίσι��ο αυτό ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση "συναντιέται" τόσο με τη γερμανική όσο και με τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ» ανέφερε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, για αλλαγή στο μίγμα πολιτικής με νέα ισοδύναμα μέτρα, δε δίνονται προς τον λαό και τους εργαζόμενους, αλλά προς το μεγάλο κεφάλαιο».

«Άλλωστε, οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η εξοικονόμηση κρατικών πόρων, που θα δοθούν για τη στήριξη των επενδύσεων, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, για να υπάρξει καπιταλιστική ανάκαμψη» τόνισαν στην ίδια ανακοίνωση .

Ειδικά για όσα είπε ο κ.Τσίπρας περί Siemens και γερμανικών αποζημιώσεων, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «επικοινωνιακό περιτύλιγμα αυτής της σκληρής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πραγματικότητας».

«Και αυτό το επεισόδιο στο σίριαλ της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης- ΕΕ- θεσμών, αποδεικνύει, ότι χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ και τον δρόμο ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου, δε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση του λαού, ανάκτηση των μεγάλων απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» κατέληξε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top