Συνάντηση Κορωνάκη με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γ. Λιλλήκα

Συζήτησαν για τις οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο

​Με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γ. Λιλλήκα συναντήθηκε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο και συμφώνησαν ότι αν η κυβέρνηση πετύχει κάποιες από τις επιδιώξεις της, αυτό θα είχε ευεργετική επίδραση και στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκφράστηκε η κοινή βούληση των δύο κομμάτων για σεβασμό στην κυριαρχία του κάθε κράτους και στο αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να καταθέτει και να υλοποιεί το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Λιλλήκας, επεσήμανε ότι το Μνημόνιο στην Κύπρο έφερε περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ενώ τόνισε ότι υπέστησαν μεγάλο πλήγμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναφορικά με το Κυπριακό τόσο ο κ. Λιλλήκας, όσο και ο κ. Κορωνάκης τόνισαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει ένας δημοκρατικός διάλογος που θα οδηγήσει σ’ αυτή.

Ο κ. Κορωνάκης επεσήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να παρέχει οποιαδήποτε συμβολή για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα, τον τερματισμό της κατοχής και την ειρηνική συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.