Ποτάμι: Καλά τα είπε στο Βερολίνο ο Τσίπρας. Θα πει και εδώ τα ίδια;

«Η στροφή στον ρεαλισμό είναι πάντα καλοδεχούμενη»

Ποτάμι: Καλά τα είπε στο Βερολίνο ο Τσίπρας. Θα πει και εδώ τα ίδια;

Για… κωλοτούμπα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενη.

«Άλλα μας έλεγαν δύο μήνες τώρα στην Αθήνα, άλλα ακούσαμε χθες το βράδυ στο Βερολίνο. Ας είναι. Η στροφή στο ρεαλισμό είναι πάντα καλοδεχούμενη. Είναι θετικό ότι ο κ.Τσίπρας αποκήρυξε την ακραία ρητορική της κυβέρνησής του, που τόσο καιρό προπαγανδίζει την ρήξη με τη Γερμανία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του κ. Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι υπογραμμίζει στον πρωθυπουργό ότι όταν κάποιοι στην Αθήνα λένε όσα ο ίδιος είπε στο Βερολίνο «χαρακτηρίζονται προδότες και γερμανοτσολιάδες από τις ��ομματικές ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεταίρους τους, των ΑΝΕΛ», ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην αναφορά του ότι «οι επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι υλική διεκδίκηση αλλά ένα ηθικό θέμα».

«Δανειζόμενος δε ρητορικά σχήματα και από τον Αντώνη Σαμαρά επανέλαβε και αυτός ότι πρέπει "να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής" και "όχι να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια". Τέλος ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί "δεν ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των προγραμμάτων που είχε δεσμευτεί". Εγκάλεσε δηλαδή τους "προηγούμενους" γιατί δεν ολοκλήρωσαν την εφαρμογή του Μνημονίου» προσθέτει με νόημα το Ποτάμι.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια ότι ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να λέει τα ίδια όταν επιστρέψει στην Ελλάδα και βρεθεί απέναντι στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει γαλουχηθεί με την αντιγερμανική ρητορική, τον εθνολαϊκισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Εμείς πάντως ελπίζουμε ότι ο κ.Τσίπρας βλέποντας τα αδιέξοδα της πολιτικής του, έχει όντως αλλάξει» καταλήγει το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top