Σακελλαρίδης: Γυρνάμε ευχαριστημένοι από το Βερολίνο, βρέθηκαν σημεία σύγκλισης

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη Μέρκελ το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων»

Σακελλαρίδης: Γυρνάμε ευχαριστημένοι από το Βερολίνο, βρέθηκαν σημεία σύγκλισης

«Γυρνάμε ευχαριστημένοι από το Βερολίνο, πιστεύω ότι βρέθηκαν σημεία σύγκλισης και αυτό είναι το σημαντικό» δήλωσε στο Mega ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσ��πος τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε μια σειρά από ζητήματα και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στην Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι -μεταξύ των άλλων- της μίλησε για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, για εφαρμογή πολιτικής που δεν έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, για προβλήματα που δεν σχετίζονται με το μνημόνιο αλλά που δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά και για το θέμα της διαπλοκής και της Siemens.

«Ο κ. Τσίπρας και η κα Μέρκελ συζήτησαν για το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Δεν μπήκαν στην ουσία γιατί δεν ήταν αυτός και ο σκοπός της συνάντησης. Δεν το επιθυμούσε ούτε η καγκελάριος ούτε ο πρωθυπουργός» διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και βρέθηκαν κοινά σημεία αναφοράς».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο για να δει την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: «Ο πρωθυπουργός δεν είχε πει ποτέ ότι δεν θα πάει στο Βερολίνο. Δέχθηκε πρόσκληση και πραγματοποίησε επίσκεψη».

Αναφορικά, τέλος, με το θέμα της ρευστότητας, το οποίο έθιγε και στην επιστολή του ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν πήγε για να ζητήσει λεφτά ούτε περίμενε να βγάλει κανένα βαλιτσάκι η καγκελάριος. Αυτό που έχει γίνει για τη ρευστότητα, είναι αυτό που ανακοινώθηκε μετά την επταμερή: όταν παρουσιαστεί το μεταρρυθμιστικό πακέτο και εγκριθεί από το Eurogroup, θα λυθεί και το πρόβλημα της ρευστότητας. Εκτιμώ ότι θα έχει τελειώσει το θέμα το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top