Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία: Τι είπαν Τσίπρας-Μέρκελ στο μαραθώνιο δείπνο

«Γίνονται τα πρώτα βήματα για γεφύρωση των διαφορών»

Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία: Τι είπαν Τσίπρας-Μέρκελ στο μαραθώνιο δείπνο

Οι βάσεις για συνεργασία που θα φέρουν νέο κλίμα στις σχέσεις Βερολίνου-Αθήνας τέθηκαν, εκτιμούν από την ελληνική κυβέρνηση σε μια πρώτη αξιολόγηση των χθεσινών επαφών του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Το δείπνο εργασίας μετά τη συνάντηση και την συνέντευξη Τύπου των ηγετών διήρκησε περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, περίπου 5 ώρες (!), σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση επί της ουσίας και σε βάθος, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να τονίζουν στο STAR πως «η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει για να βρούμε συγκλίσεις».

Αυτό, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, δεν σημαίνει ότι γεφυρώθηκαν χθες οι διαφορές μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου αλλά ότι «γίνονται τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο δείπνο των δύο ηγετών δεν συζητήθηκαν τα θέματα των μεταρρυθμίσεων καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, «εδώ δεν είναι Βρυξέλλες». Oι ίδιες πηγές διευκρίνισαν στο STAR ότι για το θέμα των μεταρρυθμίσεων «έχουν οριστεί ��α συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν και ο πρωθυπουργός κινείται βάσει αυτού».

Στην κυβέρνηση, πάντως, κάνουν ανοικτά λόγο για «σπάσιμο πάγου» και εκτιμούν πως η καγκελάριος δεν θα έβγαινε στο προσκήνιο εάν δεν υπήρχε διάθεση να στηρίξει την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top