Τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ πίσω από τις λέξεις

Ν. Χατζηνικολάου: τι κέρδισε και τι όχι η Ελλάδα από το Βερολίνο

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ πίσω από τις λέξεις
Τα πραγματικά αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα και Μέρκελ πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους δύο προέδρους κυβερνήσεων κατά τη συνέντευξη Τύπου, ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Όπως ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεν θέλουν η Μέρκελ και το Βερολίνο να δώσουν τη δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης στην ελληνική πλευρά και για αυτό παραπέμπουν στους θεσμούς.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι παρέχουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να έχει την πολιτική πατρότητα του προγράμματος, αλλά ζητούν όχι μόνο «τίτλους» σχετικά με αυτό, αλλά και συγκεκριμένους αριθμούς.

Τρίτον, η Μέρκελ χρησιμοποίησε την έκφραση «ισοσκελισμένος προϋπολογισμός», γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ζητηθούν ως προϋπόθεση οι στόχοι για πλεόνασμα 3 και 4 %, αλλά να είναι απλώς ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Ο Ν. Χατζηνικολάου τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ακούσθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο Έλληνα�� πρωθυπουργός να αναφέρεται στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, όπως και στη λέξη Siemens, με τα ζητήματα αυτά να έχουν τεθεί πλέον από ελληνικής πλευράς και αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα εξελιχθούν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top