Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ στο Βερολίνο

Τι προσδοκούν ��λλάδα και Γερμανία από την συνάντηση

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ στο Βερολίνο
Ξεκινά αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε στην είσοδο της καγκελαρίας η κ. Μέρκελ ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός της συνέστησε τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που μετέχουν στη συνάντηση.

tsipras merkel berlin1.jpg


Ακολούθησε η καθιερωμένη ανάκρουση των εθνικών ύμνων και η επιθεώρηση των αγημάτων από τους δύο αρχηγούς κυβερνήσεων. Τσίπρας και Μέρκελ φάνηκε μάλιστα να συζητούν μόνοι τους επί ώρα κατά την διαδρομή από το προαύλιο προς το εσωτερικό της καγκελαρίας.

tsipras merkel berlin3.jpg



Πάντως και οι δύο πλευρές κρατούν χαμηλά τις προσδοκίες για το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης και επισημαίνουν ότι ο κύριος στόχος είναι να διαλυθεί η καχυποψία για τις προθέσεις τους, που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων,

«Αγκάθι» εξακολουθεί να είναι στις σχέσεις των δύο πλευρών οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν επιτακτικά οι δανειστές, αλλά και το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας λόγω της μη καταβολής των δόσεων του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση προγραμματίσθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μέρκελ και Τσίπρα στο Βερολίνο, μία ημέρα μετά την πραγματοποίηση της επταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top