Ντράγκι:Η ΕΚΤ θα δεχτεί ξανά ελληνικά ομόλογα μόνο αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος

«Η ΕΚΤ δεν δημιουργεί νέους κανόνες για την Ελλάδα»

​Βήμα δεν κάνει πίσω στη στάση του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ.Ντράγκι, όσον αφορά την Ελλάδα.

Σήμερα λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, ο «σούπερ Μάριο», όπως είναι το παρατσούκλι του, τόνισε πως το βασικότερο στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και του�� εκπροσώπους των τριών θεσμών (ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ).

Ο κ.Ντράγκι επανέλαβε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πρόθυμη να δέχεται ξανά ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος.

«Η ΕΚΤ δεν δημιουργεί νέους κανόνες για την Ελλάδα, απλώς εφαρμόζει τους ισχύοντες» υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους μιλούν για πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαπέλυσε επίθεση, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, και στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση -τουλάχιστον σημαίνοντα μέλη της- χρησιμοποιούν διαρκώς δύο λέξεις “Πτώχευση και αφερεγγυότητα”».

Πάντως, μιλώντας γενικά για τις προοπτικές της ευρωζώνης, ο κ.Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top