Reuters: Η κυβέρνηση Τσίπρα ζητάει 100 εκατ. ευρώ για τις γερμανικές μίζες στα εξοπλιστικά

Τι αναφέρει σε δημοσίευμα

Reuters: Η κυβέρνηση Τσίπρα ζητάει 100 εκατ. ευρώ για τις γερμανικές μίζες στα εξοπλιστικά

Περισσότ��ρα από 100 εκατ. ευρώ ζητά η ελληνική κυβέρνηση από γερμανικές εταιρίες, ως αποζημίωση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτό αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κορυφαία πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως τόνισε στο Reuters η ίδια πηγή, πρόκειται για «μία σειρά από υποθέσεις, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με γερμανικές εταιρίες. Από το σύνολο των υποθέσεων αυτών, η Ελλάδα ελπίζει ότι θα εισπράξει από 500 έως και 800 εκατ. ευρώ».

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η Eurocopter, η μονάδα ελικοπτέρων της Airbus, φέρεται να έχει πληρώσει 41 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες σε Έλληνες αξιωματούχους για να πουλήσει 20 ελικόπτερα NH-90. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, και ο γερμανικός αμυντικός όμιλος Rheinmetall, STN και Atlas Elektronik κατηγορείται ότι έχει καταβάλει συνολικά 62 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες για συμβάσεις υποβρυχίων.

«Οποιαδήποτε εταιρία καταδικαστεί για δωροδοκία και επιθυμεί να συνεχίσει να έχει εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθεί στο δικαστήριο και να προχωρήσει σε συμβιβασμό» αναφέρει η ίδια πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Reuters.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters, η Ελλάδα έχει ξοδέψει πολλά χρήματα σε εξοπλιστικά προγράμματα τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναφέρεται και στις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου, σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την Γερμανία ότι χρησιμοποιεί νομικά «κόλπα», προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top