ΝΔ για Τσίπρα: αποδυνάμωσε τη χώρα και εκλιπαρεί τους δανειστές

«Γελοίο» χαρακτηρίζει το επιχείρημα ότι φταίει η κυβέρνηση Σαμαρά

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ασκεί η ΝΔ με non paper σχετικά με την επιστολή Τσίπρα ενόψει της συνάντησής του με την καγκελάριο Μέρκελ, αλλλά και για τα όσα υποστήριζε προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον non paper, o κ. Τσίπρας, στις 20 Φεβρουαρίου 2015, συνυπέγραψε τη συμφωνία του Eurogroup, ζητώντας "χρόνο" για να καταθέσει, τα μέτρα που θα λάβει για να ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου και αποδέχθηκε η οποιαδήποτε εκταμίευση να γίνει μετά το πέρας της θετικής αξιολόγησης από την Τρόικα και την έγκριση του Eurogroup.

Όπως προσθέτει η ΝΔ στο non paper, στις 15 Μαρτίου 2015 ο κ. Τσίπρας στέλνει επιστολή στην Καγκελάριο της Γερμανίας κα Μέρκελ, όπου ανακαλύπτει ότι έκανε λάθος προηγουμένως και ότι δεν ήθελε μόνο "χρόνο", αλλά και έκτακτα δανεικά ενώ εκλιπαρεί σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση για παρέμβαση της κας Μέρκελ, ώστε κατά παράβαση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, να λάβει κάποια χρήματα άμεσα! «Και εκεί που δεν ήθελε άλλα δανεικά, ζητάει εκτάκτως ρευστότητα απ’ οπουδήποτε: από τις δόσεις, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από αύξηση του πλαφόν για τα έντοκα. Κι ενώ ειδικά το τελευταίο θα έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες στην πραγματική οικονομία. Γιατί θα στέγνωνε πλήρως κάθε δυνατότητα τραπεζικού ��ανεισμού της Οικονομίας» υποστηρίζει η ΝΔ.

Σε συνέχεια της επιστολής, στις 20 Μαρτίου 2015, αναφέρει το non paper, στην έκτακτη σύσκεψη με ηγέτες κρατών και θεσμών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας ζητάει εκτάκτως ρευστότητα, για να αντιμετωπίσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία που ο ίδιος προκάλεσε. «Αντί για αυτό, όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι η επαναβεβαίωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή πρώτα μέτρα, μετά αξιολόγηση από την Τρόικα και μετά έγκριση από το Eurogroup! Ενώ η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπονοεί ότι «οι κακοί εταίροι στραγγαλίζουν την Ελληνική Οικονομία», γιατί δεν της δίνουν τα χρήματα που η ίδια η κυβέρνησή τους διακήρυσσε μέχρι πριν λίγο ότι… “δεν χρειάζεται”».

H NΔ ισχυρίζεται ακόμα ότι «για να κα��ύψει τις τρομακτικές ευθύνες του, ο κ. Τσίπρας, στην επιστολή του, στις 15 Μαρτίου 2015, στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης Α. Σαμαρά, εκφράζοντας το γελοίο “επιχείρημα” ότι έχει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του Μνημονίου, που ο κ. Τσίπρας θα καταργούσε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε τον Ιούνιο του 2012 την εντολή του ελληνικού λαού να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, να αντιμετωπίσει την κρίση, να αναστρέψει τη βαθιά ύφεση αλλά και ότι «επί κυβερνήσεως Α. Σαμαρά δεν υπήρχε καμία ανησυχία αν στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Ούτε αν η Ελλάδα θα πλ��ρώσει τις υποχρεώσεις της».

Η ΝΔ καταλήγει στο non paper:

«Aντί να χτίσει ο κ. Τσίπρας σε αυτά τα επιτεύγματα, εγκλωβίστηκε στις αντιφάσεις του, έχασε πολύτιμο χρόνο, στράγγισε όλα τα αποθέματα του Κράτους και των τραπεζών, έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών και τώρα εκλιπαρεί για δανεικά, για να μπορέσει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις ...

Και τέλος εμφανίζεται επί δύο μήνες να κάνει δήθεν “υπερήφανη διαπραγμάτευση”, ενώ τώρα αποκαλύπτεται ότι στην πραγματικότητα αποδυνάμωσε τη θέση της χώρας κι έφτασε στο σημείο να εκλιπαρεί τους δανειστές να του δώσουν χρήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top