Σ. Ζάιμπερτ: «Δεν πρέπει να αναμένεται λύση στη σημερινή συνάντηση»

«Το Eurogroup αρμόδιο για να αξιολογήσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων»

Σ. Ζάιμπερτ: «Δεν πρέπει να αναμένεται λύση στη σημερινή συνάντηση»

​Στο Eurogroup παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, Σ. Ζάιμπερτ την αξιολόγηση της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι «καμία διμερής συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Eurogroup».

Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας, διευκρίνισε όμως ότι η Άνγκελα Μέρκελ ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως, έσπευσε να σημειώσει ότι δεν αναμένονται λύσεις από την σημερινή συνάντηση, επαναλαμβάνοντας ότι το Eurogroup είναι αρμόδιο για να αποφασίσει για τα ζητήματα αυτά.

Όσον αφορά στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει ποια θέματα θα θέσει η ελληνική πλευρά, όμως η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει, ενώ σχετικά με τη σύσταση της γερμανικής αντιπροσωπείας στη σημερινή συνάντηση δήλωσε ότι την Α. Μέρκελ θα πλαισιώνουν συνεργάτες της αρμόδιοι για τα οικονομικά, τα εξωτερικά και τα θέματα ανάπτυξης.

Τέλος ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην κα Μέρκελ, χωρίς όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top