Σκληρή επίθεση Σακελλαρίδη σε Σαμαρά: Όχι μαθήματα διαπραγμάτευσης από έναν ικέτη!

«Ας κρίνουν οι πολίτες τι κάνει ο Τσίπρας και τι έκανε ο Σαμαράς σε ανάλογες περιπτώσεις»

Σκληρή επίθεση Σακελλαρίδη σε Σαμαρά: Όχι μαθήματα διαπραγμάτευσης από έναν ικέτη!

Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ για το σχόλιο που έκανε σχετικά με την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα σε Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο κ. Σαμαράς είτε δεν αντιλαμβάνεται τι διαβάζει, είτε συνηθισμένος στο ρόλο του ικέτη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας λέει αυτό που λέει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό: «Ενημερώνει για τη δύσκολη κατάσταση, διατυπώνει το αυτονόητο για την καταβολή μισθών και συντάξεων και θέτει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τα τεχνικά κλιμάκια σε σχέση με την εφαρμογή της απόφασης της 20ής Φλεβάρη. Όλα όσα δηλαδή λένε τα κυβερνητικά στελέχη εδώ και βδομάδες και όσα ειπώθηκαν στην επταμερή συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης! Και αυτό φαίνεται στον κ. Σαμαρά διγλωσσία!».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες σε κορυφαίο επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσει όχι μόνο τη ρευστότητα, αλλά να δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης εξαπολύει νέες αιχμές κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας πως σε αντίθεση με αυτόν που ως πρωθυπουργός «ανέμενε ματαίως να συναντηθεί με ηγέτες όταν απεύθυνε αιτήματα», σε αυτή την περίπ��ωση «οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για αυτά τα ζητήματα στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα και δόθηκαν λύσεις».

«Επομένως, δεν θα πάρουμε μαθήματα διαπραγμάτευσης. Ας κρίνουν οι πολίτες με βάση τους δύο ψηφισμένους νόμους -για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές- για το αν η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Ας κρίνουν οι πολίτες, αν ο Αλέξης Τσίπρας "κλαίγεται" στους Ευρωπαίους ηγέτες, με βάση την επιστολή. Και ας κρίνουν οι πολίτες τι έπραττε ο κ. Σαμαράς σε αντίστοιχες περιστάσεις» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top