Κοτζιάς: Να βρούμε κοινό παρανομαστή στο θέμα των αποζημιώσεων

Συνέντευξη στην Sueddeutsche Zeitung

Κοτζιάς: Να βρούμε κοινό παρα��ομαστή στο θέμα των αποζημιώσεων

​«Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων», τιτλοφορείται συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Sueddeutsche Zeitung η οποία θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με προδημοσιευόμενα αποσπάσματα, ο κ. Κοτζιάς τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας πολιτικής παρά μιας νομικής λύσης για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή Ελλήνων και Γερμανών ειδικών.

«Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν δρόμοι να συζητήσουμε με την Γερμανία λογικά για συγκεκριμένα προβλήματα», δηλώνει ο κ. Κοτζιάς και προτείνει τη σύσταση Επιτροπής επιστημόνων από τις δύο χώρες: «Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς περιγράφει την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ως έναν «πολύ λογικό άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον της Ευρώπης» ενώ σημειώνει ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα - επειδή θα μπορούσαν έτσι «εκατομμύρια άνθρωποι» από την Μέση Ανατολή να πάρουν τον δρόμο για τον Βορρά.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Sueddeutsche Zeitung «οι αριθμοί για τις συντάξεις στην Ελλάδα οι οποίοι κυκλοφορούν στους κύκλους των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα ένταση στην πλευρά CDU και CSU, καθώς αποδεικνύουν ότι για πολλούς η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι λένε οι αντίπαλοι της πολιτικής λιτότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top