Σβήνει (πάλι) τις ελπίδες για τις πολεμικές αποζημιώσεις το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

"Δεν υπάρχει αλλαγή θέσης, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο"

​Πάνω που είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες ότι οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις στα θύματα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στην Ελλάδα, με αφορμή και σχετικό δημοσίευμα του Der Spiegel, το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών ��ιαμηνύει πως «δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, σχολιάζοντας την αναφορά του περιοδικού περί «διάθεσης συμβιβασμού» στο θέμα της ελληνικής διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

«Το περιεχόμενο (του δημοσιεύματος) είναι σωστό, αλλά ο τίτλος είναι λάθος. Υπονοεί αλλαγή θέσης και αυτό είναι απλώς λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπ. Εξωτερικών και της κυβέρνησης. Για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σέφερ και διευκρίνισε ότι τόσο το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, όσο και το Εργαστήρι Νεολαίας δεν σχετίζονται με τη συζήτηση για επανορθώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top