Α. Γεωργιάδης: ��Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι αγνό Μνημόνιο»

«Η αριστερή κυβέρνηση είναι καταστροφή»

​Την άποψη ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν διαφέρει σε τίποτα από το Μνημόνιο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Η συμφωνία της 20η�� Φεβρουαρίου είναι αγνό Μνημόνιο. Η αριστερή κυβέρνηση είναι προτέρημα; Καταστροφή είναι, όχι ελάττωμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόνο οι δεξιές κυβερνήσεις φτιάχνουν κράτη και ότι οι αριστερές τα διαλύουν.

«Να συγκυβερνήσω με τον Τσίπρα εγώ, προσωπικά το αποκλείω, το ξεκαθαρίζω για να μην γίνει παρεξήγηση, εγώ, αποκλείεται. Ο καθένας έχει τα δικά του όρια, εγώ το ξεκαθαρίζω. Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει σοβαρά στη ζωή του να εφαρμόσει το Μνημόνι�� και να τελειώνουμε, τότε εγώ δεν έχω πρόβλημα, να τον χειροκροτήσω και δημοσίως. Εάν τώρα μου λες, να πω μπράβο στο να επαναπροσλάβει 40.000 δημοσίους υπαλλήλους, στο να ξανανοίξει την ΕΡΤ και να βάλει χαράτσια, στο να αυξήσει τους φόρους, όχι. Δεν θα πω μπράβο, δεν γίνεται αυτό», δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε όμως και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, λέγοντας:

«Απορώ πώς δεν το βλέπει ο κ. Τσίπρας. Δεν στέκεται. Πήρα στις υπηρεσίες οικονομικών και είπα “ρε παιδιά, συγγνώμη, σας ζήτησε ο υπουργός σας τη σύμβαση και δεν του τη δώσατε;” και είπαν “όχι, δεν μας τη ζήτησε σήμερα το πρωί”. Ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη θέση, δεν στέκεται πια. Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόβλημα για την κυβέρνηση. Είναι πρόβλημα για τη χώρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος προέβλεψε μάλιστα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πάρει χειρότερα μέτρα από εκείνα που περιλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη.

«Ο κ. Τσίπρας, επειδή έχει μείνει η οικονομία δύο μήνες στο ψυγείο, έχει αυξήσει την τρύπα και άρα θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερα μέτρα. Τα μέτρα που θα πάρει θα ε��ναι το mail Χαρδούβελη επί τρία. Το mail Χαρδούβελη θα το βλέπετε μετά από λίγο καιρό και θα κλαίτε με νοσταλγία! Αφού ο κ. Τσίπρας είναι στη Βουλή και μας έριξε, αφού μας πολεμούσε δύο χρόνια και δεν ψήφισε ένα άρθρο ενός νόμου του Σαμαρά, αφού μας κατηγορούσε για δοσίλογους και νέο-μερκελιστές και προσκυνημένους και αφού μας έλεγε ότι θα έρθει να καταργήσει με ένα νόμο και με ένα άρθρο το Μνημόνιο, έρχεται μετά από δύο μήνες και εφαρμόζει το αγνό παρθένο Μνημόνιο και έρχεται να πάρει τα διπλάσια μέτρα από εμάς», είπε.

Όσο για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει νέα μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Θα πρέπει μετά να έρθουμε εμείς και να του ψηφίσουμε τα μέτρα κιόλας, για να το νομιμοποιήσουμε ότι έβαλε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια; Αφού θέλανε να πάρουνε την ευθύνη της χώρας κι αφού αδημονούσανε να πάρουν την καρέκλα και αφού δεν άντεχαν χωρίς καρέκλα, θα την πάρουν τώρα την καρέκλα και θα την βάλουν εκεί που πρέπει. Θα πάρουν τα μέτρα και θα πάνε παρακάτω. Κι εγώ που είμαι πιο μνημονιακός, ούτε ένα μέτρο δεν ψηφίζω. Μόνοι τους. Άμα ψηφίσουμε εμείς τα μέτρα, θα μας βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στη Βουλή και θα μας παίζουν το τραγουδάκι “να δεις που κάποτε…”. Να ψάξουν αλλού! Τα μέτρα μόνοι τους, όλα οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι Καμμένοι, ένα-ένα, να τους βλέπω, να τους χαίρομαι, να τους χειροκροτώ. Όλο το Μνημόνιο ο Καμμένος κι όλα τα Μνημόνια ο Τσίπρας, δεν τελειώνει η ζωή αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή, όταν μια κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, πέφτει. Μετά ξανα-ξεκινάει η δημοκρατία από την αρχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top