Έκτακτο Eurogroup: Διορία 10 ημερών στην κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις

Ξεκινά αγώνα ταχύτητας για να μπορέσει να εκταμιεύσει χρήματα

​Ένας αγώνας ταχύτητας ξεκινά για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς έχει διορία δέκα μέρες για να παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πρέπει να περάσει από τη Βουλή και να τις αξιολογήσει το Eurogroup, που σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκληθεί εκτάκτως ή την επόμενη Παρασκευή ή την επόμενη Δευτέρα.

Στο διάστημα αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάσει, να κοστολογήσει και να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει και να τις περάσει από τη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να εγκριθ��ύν από το Eurogroup και αν όλα πάνε καλά τότε είναι πιθανόν να αποδεσμευτεί μέρος των διαθέσιμων του ελληνικού προγράμματος που ανέρχονται στα 7,2 δισ. ευρώ.

Πάντως τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας δεν θα χρειαστεί να πάει τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις στο ραντεβού του με την κα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελάριου, Κ. Βιρτζ.

Η κα Βιρτζ, επανέλαβε ακόμα ότι η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει η βάση των συζητήσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top