Γ. Πανούσης: «Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια για τα κοινωνικά και ακαδημαϊκά προβλήματα»

«Επί 40 χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των Εξαρχείων»

Γ. Πανούσης: «Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια για τα κοινωνικά και ακαδημαϊκά προβλήματα»

​«Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ούτε τα ακαδημαϊκά προβλήματα της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Απαντώντας μάλιστα στις επικρίσεις για τους χειρισμούς της αστυνομίας στα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ο κ. Πανούσης είπε:

«40 χρόνια τι γίνεται με τις καταλήψεις; Θυμάμαι καταλήψεις έξι μηνών, όχι πέντε ημερών. Θυμάμαι να καίνε τα αυτοκίνητα στις διαδηλώσεις του χώρου αυτού. 40 χρόνια καίνε στα Εξάρχεια. Άρα είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα τι συμβαίνει στα Εξάρχεια, είναι ένα ακαδημαϊκό πρόβλημα τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε επίσης ότι οι φοιτητές και οι πρυτάνεις θα πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

«Αν θέλει το πανεπιστήμιο να έχει πανεπιστημιακή αστυνομία ή περιφρούρηση ή οτιδήποτε άλλο ας το κάνει. Σκεφτείτε όμως την εικόνα ενός ευρωπαϊκού πανεπιστημίου που προχθές θα έμπαινε η αστυνομία... θα λύνει η αστυνομία τις ενδοοικογενειακές περιπτώσεις των πανεπιστημίων».

Ειδικά για την κατάληψη της Νομικής και τα επεισόδια στα Εξάρχεια, ο κ. Πανούσης είπε:

«Όλα είναι θέμα στάθμισης. Πρέπει να δεις τι θα συμβεί στη σημερινή νοοτροπία και συγκυρία αν μπούνε μέσα αστυνομικοί, αν έχουν φυσική επαφή, σπάσουν δύο - τρία κεφάλια, σπαστούν και δύο κεφάλια των αστυνομικών. Οι ίδιοι που λένε γιατί δεν μπήκατε θα λένε γιατί μπήκατε έτσι... 40 χρόνια δεν σπάνε κεφάλια; Έγινε τίποτε; 40 χρόνια η μεταπολίτευση δεν μπορεί να λύσει αυτό το “κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα” στα Εξάρχεια. Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. Αυτοί που παράγουν το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν... πρέπει να το λύσει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top