Σακελλαρίδης: Λίστα μεταρρυθμίσεων, Eurogroup και μετά δόση

«Η Κομισιόν θα εκταμιεύσει ένα ποσό για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα»

Στη δέσμευση ότι στη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα υφεσιακό μέτρο προχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Σημειώσαμε ένα σημαντικό βήμα και είμαστε ευχαριστημένοι ως κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντ��ς στο Μega.

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προτείνει λίστα μέτρων και πως η εκταμίευση της δόσης θα δοθεί μετά από έγκριση του Eurogroup. «Δεν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση και το μέιλ Χαρδούβελη. Αυτό που ζητήθηκε είναι στις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση,να υπάρχει ένας έλεγχος ότι εφαρμόζονται με αποτελεσματικό τρόπο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συμφωνήθηκε να εκταμιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ποσό για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, «το ύψος του οποίου θα ανακοινώσει σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στην απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στη Σύνοδο Κορυφής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η απουσία του έχει σχέση με την αρνητική στάση των εταίρων απέναντί του. Όπως εξήγησε, δεν είθισται να δίνει το παρών ο υπουργός Οικονομικών, «αφού είναι περισσότερο θέμα του υπουργείου Εξωτερικών».

Αναφερόμενος, τέλος, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις «που θα κινούνται στο πλαίσιο που είχε θέσει και ο κ. Βαρουφάκης». Όπως εξήγησε θα αφορούν τομείς όπως η φοροδιαφυγή, η φορολογία, η δημόσια διοίκηση, η καταπολέμηση της δαιφθοράς κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top