Μέρκελ: Περιμένουμε να δούμε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα

Ολάντ: Στενά τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα

«Περιμένουμε τις μεταρρυθμίσεις» ήταν η ουσία του μηνύματος που έστειλαν στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες.

«Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου: «Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με την ίδια, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αποστείλει ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις, εξηγώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι οι πολιτικές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στο θέμα της εκταμίευσης της δόσης σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και της θετικής αποτίμησης του προγράμματος.

Ολάντ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

«Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο» σημείωσε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως και η Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20η�� Φεβρουαρίου για την Ελλάδα και σημείωσε ότι η χώρα καλείται να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι δεν έγινε έντονη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλες οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν από δημοσιονομικής απόψεως.

Πάντως, υπογράμμισε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top